Livet mitt – Kapitell 30

Nå har vi kommet til 2009. Et år som skulle vise seg å bli veldig innholdsrikt.

Vi hadde jo på slutten av 2008 fått beskjed om at vi skulle bli besteforeldre, både min datter og Olav sin eldste datter skulle ha barn.

Det som da må sies, er at dattra mi skulle ha tvillinger, så det var ekstra spennende.

Hele våren gikk, og når vi kom til juli, kom det beskjed om at Malin og Andras var kommet til verden, og alt hadde gått bra. Denne gangen også fikk jeg melding når fødselen var i gang, så det ble en spennende ventedag igjen.

Vi hadde nettopp vært nede i Østfold på ferie, men måtte så klart ned en tur til ganske raskt. Kunne ikke gå glipp av den første tiden til disse to vakre barna!

Kort tid etterpå, i august fikk vi beskjed om at dattra til Olav hadde kommet på sykehuset, for jenta ville ut. Det var for tidlig, men det også gikk heldigvis veldig bra. Caisa var kommet til verden, og vi hadde blitt besteforeldre til 3 til.

Fra et barnebarn, til 4, det var stort! Gjett om mormor/bestemor fikk kost seg masse da! 🙂

Jeg er mormor til barnebarna i Halden, og bestemor til Caisa. Bestefar var ikke mindre stolt han, for om han var stolt over, og glad i disse 3 i Halden, så ble det jo ikke mindre stort å få sitt eget første biologiske barnebarn. 😀

Caisa bodde med sine foreldre på Tynset, så det var litt kortere vei til dem. Godt ikke alle bodde så langt unna. De kom jo ganske ofte til Trondheim også.. Så det ble mye babykos en tid.

Med 4 barnebarn startet en ny epoke i livet, og det var og er spennende å følge opp barnebarna våre.

Litt bilder av Malin, Andreas, storesøster Sarah, mamma Siv, og mormor og Olav 🙂

Det gikk fint å amme to samtidig som du ser 😉

Ikke lite stolte besteforeldre 😀

Så kom vakre Caisa 🙂

Stolt bestefar og bestemor 🙂

De var ikke så store når de kom til verden, men til tross for at de ble født før tida, spesielt Caisa som kom lenge før tiden, så gikk det bra med alle sammen. Litt ekstra oppfølging til å begynne med, men de vokste seg store og sterke.

Foreldrene fikk henda fulle, og besteforeldrene kom så ofte på besøk som de fikk til 😉 Vi tok med oss storesøster Sarah på hotellet i Sarpsborg som hadde badeland. Litt kvalitetstid med jenta som nå plutselig må dele oppmerksomheten fra mamma med søsken 🙂

Men jeg må jo ikke glemme at vi hadde et bryllup innimellom barnebarn som kom til verden.

Yngste datter til Olav giftet seg i august, og det ble en fin og varm dag. Mener å huske at det var over 30 grader og det ble noe tordenvær utpå dagen.

Sønnen min var også i bryllupet, og da må jeg jo ha bilde av oss to også 🙂

Den stolte far til bruden, og jeg var ikke mindre stolt som bonusmamma jeg heller 😉

Livet mitt fortsetter, og nå som bestemor til 4 barnebarn. En ny epoke i livet, og en spennende tid.

Følg meg gjerne videre. 🙂

Og foregående kapitler finner du her

Kapitell 1 Kapittel 2 Kapittel 3 Kapittel 4 Kapittel 5 Kapittel 6 Kapittel 7 Kapittel 8 Kapittel 9 Kapittel 10 Kapittel 11 Kapittel 12 Kapittel 13 Kapittel 14 Kapittel 15 Kapittel 16 Kapittel 17 Kapittel 18 Kapittel 19 Kapittel 20 Kapittel 21 Kapittel 22 Kapittel 23 Kapittel 24 Kapittel 25 Kapittel 26 Kapittel 27 Kapittel 28 Kapittel 29

Turister

I dag hadde vi begge fri, og ettersom Olav skulle til Stjørdal i et ærend, ble jeg med ham. Og dermed ble det en liten turist/feriedag for oss. Ihvertfall følte vi det sånn.

Vi tok nemlig turen til Pick Up Cafè i Vuddudal i Åsen. Vi har både hørt og sett bilder av stedet, men aldri vært der selv. Og der er også Kortmans lysfabrikk, så vi fikk sett mye fint i dag.

På en sånn tur, og et sånt sted må vi selvfølgelig spise litt, Og maten var god, og flott musikk. 🙂

Bildene dekker bedre enn det jeg kan beskrive, så her skal du få se litt av stedet.

De to neste bildene var skikkelig nostalgiske for det var så likt slik vi hadde det på 60 tallet, da vi bodde i Nord-Norge. Spesielt sofa, bord og stoler. 🙂 Varmt og koselig! <3

Og for ikke å glemme de to neste bildene. Er sikkert flere av dere som har benyttet slike toalett før i tiden. 😉 Litt mye ting som skjuler selve toalettene, men det er nok 3 stykker her. 😀

Regner med at mange av dere kjenner igjen mye her.

Men nå var det tid for litt mat. Vi valgte sandwich med kylling og bacon, og en kjempegod pommes frites.

Mens vi venta på maten, var det mye fint å se på også.

Etterpå fortsatte vi å se oss om. 🙂

Det så ikke så fint ut utenfra nå, men blir sikkert bra når det er ferdig pusset opp 🙂

Nesten bare gamle biler 😉

Her er facebook siden til Pick-up Cafèen

Trondheim

Enkelte dager med fint vær, rusler jeg gjennom Trondheim bare fordi jeg har lyst.

Og da knipser jeg litt bilder samtidig. 🙂

Finner alltid motiver, og jeg stortrives i Trondheim.

Legger ved litt bilder, så du får et glimt av byen igjen 😀 Begynner ved Brattørkaia…

I gågata sto de politiske partiene med sine boder og jobber for å få oss til å velge dem. Jeg fikk med meg to brosjyrer, ellers var de stort sett opptatt, så jeg slapp unna flere 😉

Greit at de gjør dette, for jeg så det var mange ungdommer som snakket med dem. Ikke så enkelt å vite hva man skal stemme hvis man ikke er tro til et parti. 🙂

Så oppdaget jeg at det har blitt restaurant i det gamle huset som Turistinformasjonen har holdt til. Sabrura. 🙂

Naturbilder

Dere som følger meg her og på Snap, face og Insta har sikkert fått med dere at jeg er veldig glad i å knipse naturbilder.

I dag skal dere få bildene fra helga når det gjelder naturen og været 😀 Så dere som har sett dem før får bare lukke øynene 😉

Hverdagen

Rart hvor fort det er hverdag. Helga går sånn i racerfart liksom. 😉

I dag startet dagen som vanlig, men jeg hadde ikke før kommet meg i gang på jobb før jeg fikk tlf fra sjefen om jeg kunne vikariere et annet sted. Så da hentet han meg, og jeg har derfor vært i en resepsjon alene i dag. Føltes litt kaotisk i hodet til å begynne med, for det er en stund siden jeg var der og fikk opplæring, men etter litt kom jeg inn i det, og de ansatte er jo så hyggelige og behjelpelige at det gikk som en drøm. Og ikke et mareritt 😉

Men for ikke å ta hverdagen sånn med en gang…jeg går litt tilbake til helga. Vi tok igjen turen til Huset i Gjengstøa, og til tross for en del regn, så fikk jeg gått en liten tur, og vi fikk gjort ting som sto på lista over gjøremål.

Vi har gått og sett på delene til 2 kommoder som skulle vært satt sammen i over 1 år nå. Det hasta ikke, og da gikk dagene, ukene og månedene uten at det ble gjort.

Olav var inne og så på det, og tenkte å gjøre det, men hodet ville ikke finne ut av det, les orket ikke…. Jeg gikk også inn noen ganger og prøvde å se litt på bruksanvisning og deler, men kjente hver gang at; det orker jeg ikke nå.

Men du skjønner, i går etter frokost, da satte vi i gang. Ute bare regna det, og det var tid for litt innesysler. Jeg hadde lagt til delene som hørte sammen, og sortert alle skruer m.m. så når mannen min da satte i gang, ja, da gikk det raskt. Første kommoden brukte vi nesten en time på, den andre gikk på under 20 minutter for da visste vi jo hva som skulle gjøres.

Nå skal det sies at jeg gjorde ikke så mye, for det er Olav som er ekspert på slike ting, men jeg er handlanger, også stiller jeg spørsmål om det ser ut som om noe burde vært snudd eller noe annet som så feil ut.

Da gikk det så greit, og det ble veldig koselig. Nå er det bare å re opp sengene, så kan vi ta imot besøk 🙂

Peanøtter

Her om kvelden fikk jeg sånn plutselig lyst på peanøtter, men hadde ikke det i hus, så da ble det ikke nøtter til hverken Askepott eller meg 😉😁

Når det så nærmet seg helg, tenkte jeg at jeg skulle kjøpe en pose peanøtter. Men så kom mannen min hjem etter handletur i går og sa at han hadde kjøpt 4 poser med peanøtter. (Ihvertfall det jeg hørte at han sa) Det var da snilt tenkte jeg, men det var jo voldsomt å kjøpe 4 poser. Vi spiser ikke så mye akkurat.

Når jeg så handla på Kyrksæterøra i går, tenkte jeg at, peanøtter har vi jo mye av, så det trenger jeg ikke kjøpe.

Da vi kom fram til Huset i Gjengstøa og pakket ut alle varene, så var det en pose med nøtter. Den sa Olav at jeg skulle bære i kjelleren.

Ser du 4 poser Polly peanøtter her du?

Nei, ikke jeg heller!

Så det jeg burde hørt, var at han hadde kjøpt nøtter, 4 kilo, til ekorn og fugler. 🙄

Her har jeg gått og gleda meg til Polly Peanøtter, også var det ikke meg han tenkte på, men dyrene 😁😂

Jaja, da sparte jeg de kaloriene. Tar meg en sjokolade istedet jeg 😁 God lørdag! 😀

Metrobuss

Vet ikke om du har fått med deg at vi har fått nye busser, og nytt system i kollektivtrafikken her i Trondheim.

Det startet 3. august, så det var litt kaosdager til å begynne med når alle ruter var endret, og det er nye nummer på bussene m.m.

Mange er skeptiske, og der er nok jeg litt også, men har hele tiden sagt at, jeg er positiv til det motsatte er bevist. Vi er spente på vinteren, når snøslaps og skikkelig snøvær setter inn for fullt 😉

Første turen gikk forsåvidt greit, men det var mye ulyder, nye pipelyder på dører som gikk opp og igjen. Dame, eller mannsstemme som ropte ut stoppestedene, så høyt at man nesten måtte holde for øra.

Stakkars busssjåfører tenkte jeg, de som må sitte og høre dette i flere timer. Og de også har vært, og er nok ganske frustrerte.

Det har jo gått et par uker nå, og det begynner å gå seg til. De har til og med senket volumet på enkelte av bussene når det gjelder stemmen som sier ifra hvor bussen er.

Men pipinga er den samme. Velger å ha noe på øra, så går det greit. Behagelig ellers å sitte på metrobussen, og de er jo ganske stilige da. Ikke sant?

Har også vært heldig med ruta, for jeg må gå på et litt annet sted enn tidligere, men så går den nesten helt fram til stedet jeg jobber. Må bare gå av på Sentralstasjon og gå 5 minutter. Og det er jo bare godt med litt frisk luft 😉

På det ene bildet ser du en av ladestasjonene for de minste bussene like ved Hurtigbåtkaia. På det andre er bussen jeg pleier å ta. Den laange metrobussen 😀

Ny dag

Etter en natt med forholdsvis god søvn, tok jeg fatt på en ny dag med friskt mot. Jeg gikk av bussen et stoppested før jeg må, og da fikk jeg tatt noen bilder på turen over jernbanebrua.

Sola kom litt gjennom skylaget, og det var fint. Friskt og godt etter regnværet i går og i natt, og litt høstfølelse kommer krypende.

Det er helt i orden, for jeg liker høsten jeg 😀

Ønsker deg en god onsdag, og håper du også har fått sove godt.

Du fikk kanskje med deg innlegget i går om lite søvn og hva det kan gjøre med deg/meg. Hvis ikke, kan du lese det her

 

Trene

Hvis du leste forrige innlegget mitt, så skal du få vite hva jeg MÅ gjøre…..jo, det er som overskrifta sier, hverken mer eller mindre.

Jeg Må trene for kropp og sjel. Når jeg får trent en times tid, hjelper det stort sett på humøret også. Da har jeg liksom vært flink, for det er jo så mye enklere å bare være hjemme, ligge i senga, eller sette meg i sofaen og blogge litt, enn å gå og trene.

I dag gikk jeg ikke å trena, jeg kjørte bil. Men det var fordi jeg måtte et ærend for mannen min. Hente pakker på Norpost på Tiller. Vel, jeg gjorde det, selv om jeg ble grinete av tanken, og fylte til og med bensin, for det var billig i dag. Ihvertfall det vi kaller billig i disse dager, 14,27 pr liter.

Vel, det var ikke bensinprisen jeg skulle skrive om, nei, trening var det. Har jo holdt på med litt trening i hele sommer, enten det har vært gåturer, styrketrening, gressklipping m.m. Og da var det godt å finne ut at styrken i bena og armene var blitt enda bedre gitt.

Herlighet, tenk deg at jeg var fornøyd da! 😀

Så da blir jeg såå blid!

Så kunne jeg gjøre andre ting når jeg kom hjem. Bake eplekake, lage album, blogge og nå er det tid for å lage god middag til mannen min. 🙂 <3

Du vet vel at veien til mannens hjerte går gjennom magen? Det stemmer ganske bra i Olav sitt tilfelle, for en mer matglad mann skal du lete lenge etter. Men hjertet hans vant jeg uten matlaging, så det hadde gått bra uansett om jeg kunne lage mat eller ikke,. For han er nemlig god på det sjøl 😉

Søvn

Søvn er så viktig, og i natt ble det for få timers søvn for meg igjen. Når jeg ikke får sove før langt på natt, og i tillegg fortsatt er forkjøla, da sover jeg litt lengre på morra, og våkner utslitt og litt gretten.

Ikke bra. Å være gretten altså. 😉 Har vært det altfor mye de siste dagene, for når kropp og psyke ikke her helt i lage, da blir jeg grinete. Og hvem går det utover tror du?

Jo, det er mannen min. Også blir han grinete, også er vi litt grinete i kor. Hvem som er grinete først? Vel, det er litt forskjellig. Noen ganger blir jeg grinete fordi han er det, andre ganger blir han grinete fordi jeg er det. Også går vi hverandre litt på nervene.

Men heldigvis så går det raskt over for oss begge to. Jeg prøver å ikke si så mye når jeg er sånn, men noen ganger slenger jeg med leppa, og det er liksom godt å være litt “slem”….Næmen, kan du være slem du da, tenker du kanskje.

Jepp, jeg kan det,, spesielt inni meg. Kan føle meg så sint at jeg holder på å sprekke, og når jeg åpner munnen da, så kan det hende jeg noen ganger angrer på at jeg gjorde det. Men det er mulig å be om unnskyldning, og så kan man håpe på tilgivelse.

Hender det at du sier noe du angrer på?

Hvis ikke, så er du heldig, for da er du nok en helgen! 😉

Nei, vi gjør vel noe feil noen og hver tenker jeg, og jeg blir nok aldri feilfri samme hvor mye jeg prøver.

Så, holder han ut med meg, og jeg med han, så blir vi et gammelt, grinete, koselig ektepar som kommer til å gjøre gamlehjemmet litt mer spennende for andre. hehe…. 🙂

I dag fikk jeg heldigvis kurert meg selv for noen timer, for jeg gjorde det jeg MÅ gjøre, deretter det jeg har lyst til å gjøre…men det skal du få vite mer om i neste innlegg. 😉