Venter på mat jeg :)

Det ser ut som at han tenker sånn, der han sitter lille Nøtte.

Jeg rakk akkurat ikke å få bilde av at han lette etter solsikkefrød på hue ned i huset. 😉 Var visst ikke noe særlig igjen da vi kom hit ut igjen etter noen dager i byen.

Men så kommer matfar, og da er det bare å vente på litt tryggere avstand til det er fylt opp 😀

 

Fyll helt fullt da vær så snill …… 🙂

 

 

Så nå har fugler og ekorn fått fulle matstasjoner igjen. Tre ekorn satt i hvert sitt hus da vi dro hjem på søndag, så vi får se om alle kommer tilbake nå. Vi kom utover midt på dagen i dag, og med mye vind og regn er vi inne og koser oss.

Dvs. Olav holder på med noe hele tida, styrer og ståker, men han får nå bare holde på. Bare jeg slipper så er det helt greit det 😉

 

Nyt torsdagen, snart er det helg igjen 😀

 

#ekorn #matstasjon #solsikkefrø #fuglemat #blogg #hverdag #hverdagen #matfar #dyreliv #gjengstøa 

 

 

Kongelig bryllup

Har vært med på kongelig bryllup i dag jeg. Ihvertfall vielsen, og ferden til og fra Oslo domkirke.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Et fargebilde må jeg ha med 🙂

50 år siden Kong Harald og Dronning Sonja giftet seg. Da var jeg bare 6 år gammel, og vi hadde ikke tv den gangen, så vi så nok ikke på dette. Ihvertfall kan jeg ikke huske det. Kan tenkes mamma tok seg en tur til naboen, for hun har alltid satt veldig stor pris på kongefamilien vår.

Det er beundringsverdig slik de har taklet med og motgang i alle disse årene. 

For det første kan det ikke være enkelt å komme inn i kongelige kretser som en helt vanlig jente. Dronning Sonja har nok banet veg for mange etterpå. Kronprinsesse Mette Marit har jo også kommet inn til dette fra vanlige kår, og jeg synes de begge takler dette veldig bra.

Det kan ikke være noen drømmesituasjon, men er kjærligheten sterk nok, er det utrolig hva man klarer. Og det er nok “ben i nesa” på begge disse damene, Det må de ha skal de takler alt press og alle slags situasjoner.

Ektefeller i mellom har nok også de sine utfordringer. Det er jo ikke som i eventyrene, hvor slutten alltid er: “Så giftet de seg, og levde lykkelig alle sine dager!”

Mens jeg skriver dette står tv på med dagens direktesending fra Gudstjenesten i forbindelse med 50 årsmarkering av bryllupet.

Spesielt å se dem både som unge og i starten på livet, og nå som besteforeldre, stolte av barnebarna som leser teksten fra Bibelen.

Som mora mi sier: “Jeg blir helt rørt av dette jeg” 😀

 

Har du fulgt med på sendinger i dag? Mest sannsynlig har du vel vært på jobb. Og det er jo forskjellig interesse for kongelige. 

Jeg er nok ganske Royal av meg. 😉

Synes vi har et flott Kongehus, og Kongefamilie. Ikke noe å misunne dem å alltid være i rampelyset ihvertfall. 

 

Til slutt noen bilder fra dagens Gudstjeneste i Oslo domkirke

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Alle bildene er knipset fra tv.

En koselig dag med mye historie 🙂

 

#kongefamilien #bryllupsfeiring #kongehus #50år #gudstjeneste #oslo

 

Svar fra Support

Hvis du ønsker å vite hva Support har svart på kan du lese HER.

 

Her er svaret fra Support:

“For at du skal få varsel, må de trykke på “Svar” når de skal svare deg, og ikke bare skrive en ny kommentar under.”

 

Så da gjenstår det å se om det er det som er problemet.  Da må jeg ty til dere igjen da, velger dere kun å kommentere og ikke trykke svar når dere svarer fra mobil?

Fortsettelse følger ikke håper jeg 😉

 

 #support #spørsmål #svar #blogg #kommentarer #tilbakemelding

Livet mitt – Kapittel 11

Nå er det veldig lenge siden jeg har skrevet et kapittel i livet mitt her på bloggen.

Hvis du ikke har fått med deg de forrige innleggene, kan du finne dem HER.

   Kapittel 1  Kapittel 2  Kapittel 3  Kapittel 4   Kapittel 5   Kapittel 6  Kapittel 7 Kapittel 8   Kapittel 9  Kapittel 10

 

Jeg avsluttet kapittel 10 med at vi var kommet tilbake til Norge, etter 3 år i Sør-Amerika.

Vi bodde litt hos mine besteforeldre til vi flyttet til et hus vi fikk leie på en gård på Krosby, i Rakkestad Kommune.

 

Her er vi i hagen til mormor og morfar. Der var søskenbarn med familie også kommet for å ønske oss velkommen hjem. Koselig å se alle igjen.

 

Famillien hadde økt, og vi var nå 6 barn, og 8 personer trengte god plass.  Vi trivdes godt på denne gården, og selv om det var litt langt å gå til skolebussen, så var det ikke noe vi tenkte så mye på. Vi sykla på sommeren, og gikk eller brukte spark på vinteren. Det hendte vi møtte på elgen også, men det gikk heldigvis bra. Stort sett forsvinner jo elgen når den ser folk.

 

Det var godt å komme hjem til Norge igjen, og jeg skulle nå begynne i 8. klasse på ungdomskolen i Rakkestad. Jeg både gledet og gruet meg. Nå var det jo å begynne på nytt igjen, bli kjent med folk og ikke minst bli vant til å gå på “vanlig” skole etter 3 år på internatskole.

Jeg var heldig og skulle begynne første dag etter sommerferien, og det var jeg glad for. Da tenkte jeg at jeg ihvertfall slapp å komme etter alle andre som hadde gått der en stund. De hadde selvfølgelig gått der i 7. klasse, men dette var første dag i 8.

Dagen kom, jeg hadde ikke sovet så veldig mye om nattan, for jeg gruet meg veldig. Skoledagen startet med opprop i skolegården, og jeg sto der og ventet, ventet og ventet. Til slutt var det nesten bare meg igjen, og da måtte jeg gå fram og spørre hvor jeg skulle være. Da var det selvfølgelig skjedd en feil, og jeg sto ikke på lista. Dermed kom jeg etter alle andre likevel.

Listet meg inn, vel jeg prøvde i hvertfall, men det er ikke så lett det når alle andre har satt seg, og det er selveste rektor som følger meg inn. Som dere sikkert kan huske, så var det alltid artig med nye i klassen, og det var ikke noe unntak for meg. De valgte meg til og med til klassekontakt.

Jeg var på et møte, så fant jeg ut at jeg hadde ikke peiling på hva jeg skulle gjøre der, hadde jo ikke vært med på dette før. På internatskolen var det jo ganske annerledes forhold enn dette. Så jeg måtte be dem velge noen annen enn meg til klassekontakt 😉 På internatskolen hadde vi vært 2 i klassen, her var vi vel rundt 20 kanskje. Husker ikke helt antall. Men jeg synes det var veldig mange 🙂

Det nå greit likevel Jeg fikk ei venninne, og resten holdt jeg meg unna. Var litt sjenert og sky, så jeg gikk lange buer utenom ungdommene jeg måtte gå forbi for å bytte klasserom. Var en engstelig, og lite inkludert jente, men ble heller ikke ekskludert. Var nok mer jeg som holdt meg litt unna for jeg var redd.

Trivdes allikevel ganske greit, og skoleåret gikk bra.

Hjemme var det plikter med å hjelpe til i huset, passe søsken. Og vi var jo med i menigheten i Rakkestad, så der ble jeg med søster og mor med i musikken når det var møter. Mye jeg kunne skrevet om dette, men det blir ikke i dag.

Det året vi bodde her ble jeg også konfirmert, og feiringen fikk vi ha hos mine besteforeldre. De hadde stor plass. 🙂

 

Her er jeg som konfirmant’

 

Morfar og jeg. Gode minner <3

 

Som alltid ved slike anledninger var det mye god mat. Mormor, mamma og tanter hjalp til med å lage, og så var det et par fra menigheten som hjalp til på kjøkkenet.

 

Ettersom vi bodde på gård, hadde vi fine muligheter rundt oss til å være ute i friluft. Det var badminton, gjemsel og sisten. Skøytegåing på islagte tjern om vinteren, og flotte bakker å ake i.

Her er jeg til venstre, og Vibeke, søstra mi i full gang med badminton. Litt dårlig kvalitet for bildet er tatt fra film.

 

De som eide huset vi bodde i, bodde rett ved siden av oss, og de var også med i menigheten vi var i. Veldig koselige og snille mennesker, og vi var ofte hos dem på kaffe e.l.

 

De to yngste søskna mine hadde det trygt og godt her. <3

Skal prøve å fortsette fortellingen min ganske snart, så det ikke går så lenge igjen til neste kapittel. 🙂

 

En liten smakebit på livet mitt igjen…

 

#livetmitt #livet #fortelle #norge #konfirmant #sommer #badminton #krosby #rakkestad #blogg #hverdag #hverdagen #ungdomskole #førstedag #hjemme

 

Fått litt svar

I går skrev jeg dette innlegget 

Der jeg spurte om noen visste hvorfor jeg ikke ser tilbakemeldinger på kommentarer. Jeg har også sendt spørsmålet til Blogg.no, har ikke fått svar fra dem enda, men fant ut med hjelp av flere av dere at jeg ser kommentarer som er skrevet på pc, men ikke på mobil.

Hva årsaken til det er vet jeg ikke, men det kan jo være flere som opplever dette. Så jeg skal prøve å svare på kommentarer via pc så langt det lar seg gjøre ihvertfall 🙂

Regner med at det ordner seg resten også etterhvert.

Vi er i startet på en ny dag nå, og jeg håper du har hatt en god natt.

Ønsker deg en kjempefin dag! <3

 

 

#spørsmål #svar #blogg #kommentarer #tilbakemelding

Bare lurer på…

 

 

Noen dager nå så har jeg ikke fått tilbakemelding på kommentarer jeg har skrevet inn på andres innlegg.

Dvs. når jeg går inn på innlegget og min kommentar igjen, så ser jeg at dere har svart, men jeg får ingen beskjed om det på sida mi. Er det noen av dere som har opplevd det også?

Hvis det ikke er flere så får jeg sende mail til blogg.no og høre hva som er galt hos meg. Har ikke endret på noe heller jeg nå, så vidt jeg vet da 😉

Det blir ingen grønn boble når det er tilbakemelding slik det var før. Alt det andre fungerer.

 

Fint med tilbakemelding på dette om noen har noen erfaring med det.

Ellers vil jeg ønske deg en god tirsdag! 🙂

 

Sendte mail til support, ikke fått svar, men nå fikk jeg plutselig melding om kommentar tilbake. Enten så ordnet det seg selv, ellers har de fikset det nesten før de fikk mail fra meg 😉

#spørsmål #lurer #blogg #tilbakemelding #grønnboble

Lørdagen

En fin lørdag i regn og solskinn.

Det har vært skiftende vær i hele dag. Vi våknet til regn her i Huset i Gjengstøa, så kom sola, og slik har det vekslet i hele dag.

Litt forskjellige gjøremål har det blitt.  Jeg har bakt et par kaker, ripspai og eplekake. Smakte godt med is til 🙂

 

 

 

 

Olav har malt i kjelleren, hjulpet faren sin, og når han kom inn så han slik ut 😉 Litt svart i ansiktet, og veldig svart på klærne. Akkurat slik en arbeidskar skal se ut når han har jobbet med å pusse rust av bilfelger 😀

Nå har vi fyrt i ovnen, for med bare 13° er det godt med litt ekstra varme.

 

Nå er det bare avslapning og tv resten av kvelden. Blir Stjernekamp i kveld, og det må vi jo ha med oss. 😉

God lørdagskveld! 🙂

 

#lørdag #helg #blogg #trøndelag #gjengstøa #hemne #sol #regn # mann

Helg

God helg ønsker jeg deg med bilde fra kveldens solnedgang. <3

 

#solnedgang #blogg #helg #trøndelag #hemne #gjengstøa 

Montering

Er du flink til å montere ting?

 

Sånn som denne putekassa feks.

Jeg har gått og kikket på den lenge nå. De har satt den ned i pris, og jeg er lei å ha putene til verandamøblene i stua.

Jeg er nok ikke av de beste på montering. Jeg klarer det meste, men jeg er nødt til å lese bruksanvisningen . Også bruker jeg ofte lang tid til å forstå hvilken del som skal til hva.

 

 

Jeg satte i gang med friskt mot. Er ihvertfall enklere når jeg kan knote alene. Er mannen min hjemme overlater jeg raskt til han . Eller mer riktig å si, er vel at han tar over for han orker ikke vente 😉

Han leser ikke bruksanvisningen før han har holdt på en stund og står fast. Da er den grei å ha 😉

Nå er jo ikke en putekasse det vanskeligste å montere. Ikke en eneste skrue 🙂

Så det tok meg bare en halv time, men da var jeg svett. Men kassa på plass med putene oppi 😀

Hvordan er det, leser du bruksanvisningen først eller ikke i det hele tatt ?

 

 

#putekasse #verandamøbler #bruksanvisning #hverdagen

 

I dag også

Ja, i dag også ble det bytur. 😉

Det ble flere timer i byen i dag. Hadde to møter og litt tid i mellom møtene, så da ble jeg med bussen til Solsiden og kikket litt i butikkene der.

Hadde som vanlig med meg matpakke, og den spiste jeg ute på en benk utenfor.

Hvis du lurer på hvorfor jeg alltid har med meg matpakke, så er det ikke fordi jeg ikke kan kjøpe med mat. Det gjør jeg jo også innimellom, men jeg synes matpakke ofte smaker best 😉

Også liker jeg rutiner i hverdagen, så da spiser jeg det samme som når jeg er hjemme, eller på jobb. 

Jeg er kanskje en av få som ikke synes matpakke er kjedelig 🙂

Men det var ikke det jeg skulle snakke om da. Var bilder fra Trondheim jeg ville vise deg igjen. 

Det er Byen med stor B for meg <3 Blir aldri lei denne byen. 😀

Så her kan du se turen min i dag 

 

 

 

 

Så er det på tide å rusle til neste møte, over blomsterbrua, hvor jeg igjen må knipse litt. Ble så fint vær, sola varmet og det var godt å være ute 🙂

 

 

 

 

 

Hurtigruta ligger til kai enda. Du ser den så vidt 😉

 

Bilde mot byen

 

Tilbake mot Solsiden

 

Forbi Nova kino

 

Gågata i Nordre gate

 

Musikk og mye folk i byen i dag. Mange turister fortsatt. Hørte italiensk overalt 😀

 

Etter at jeg la ut dette bildet oppdaget jeg noe jeg ikke så da jeg tok bildet. Det var veldig koselig synes jeg <3

 

 

 

Fortsatt bygging på Torget, ikke mye fint å se enda. 

 

Stiftsgården fra en annen vinkel

 

 

 

Så er det bare å vente på bussen hjem i Munkegata

 

 

Og der var det ledig sete også 😉

 

Så bærer det over broa, med utsikt mot festningen. 

 

20 minutter, så er jeg hjemme igjen. Sliten, men fornøyd. Jeg klarer jo å gå mye mer nå, uten altfor mye vondt. Det er godt å kjenne at ting bedrer seg. Gikk til og med en liten tur med mannen min etter middagen. 😀

Men nå er det sofaen resten av kvelden. Ønsker deg en fin torsdagkveld! 🙂

 

Har du lyst til å se flere bilder fra Trondheim, kan du gå inn HER. HER  HER

 

 

 

#trondheim #bytur #stiftsgården #munkegata #nordregate #gågate #sol #solsiden #blogg #hverdagen