Triste dager i ørneredet

Det har vært tøft å se på ørnungene i redet til Fru Rauer den siste uka.  Det som var 3 flotte friskeørnunger, er det nå bare en igjen av.

 

Den minste fikk for lite mat, for mye juling av eldste søsken, og døde for noen dager siden.

Ettersom det foregår militære øvelser ved Rauer nå, så får ikke de som har satt opp kamera lov til å gå inn når som helst, og dermed kom de for sent til å redde den minste.

Det så ut til at far Rauer hadde problemer med å få ta i nok fisk til dem, og da blir det som regel kamp om maten.

Det ble lite mat også på mor. Hun forlater sjelden rede for å fange fisk selv når ungene er så små.

Til slutt døde den lille, og de som var igjen hadde bedre forutsetninger for å klare seg, men den ene var veldig aggressiv, og det ble lite mat på den mellomste. Etterhvert virket det som om den også hadde satt fast noe i halsen/kråsa, og klarte ikke spise mer. Siste dagen fulgte jeg med litt og kunne se at mor hadde ekstra omsorg for denne, prøvde å skjerme den og få den andre til å slutte å angripe, og prøvde å gi den mat, men den tok ikke i mot. Etter et par dager så og si uten  mat, døde den sent i går kveld.

Det er trist, men dyreverden er brutal, og nå får vi jo den direkte inn i stua om vi ønsker å se.  Jeg har ikke klart å se så mye når den store ungen angrep den mellomste, for det var veldig brutalt, men det foregår nok mye sånt i diverse ørnereder.

Det er jo instinktet deres å sloss for maten, og blir det lite av den, ja, da blir det kamp om tilværelsen.

Veldig lærerikt, og det som i fjor kun var en fin opplevelse med å følge fru Rauer og familien, det ble litt annerledes i år.  Håper at den siste nå klarer seg godt, og holder bestanden oppe.

Merker at jeg må omstille meg litt for å like den siste like godt, men den har jo bare gjort det som dens natur og instinkt tilsier, å få i seg mat.

 

Verden er brutal til tider, og det som for noen kan være en solskinnstilværelse hele livet igjennom, det være seg dyr eller mennesker, det er for andre en daglig kamp på liv og død.

Vi ser det i nyhetene hver dag også for menneskene, og da blir mine bekymringer og utfordringer veldig små i forhold kjenner jeg.

 

En oppdatering måtte til nå etter så stor omveltning i ørneredet.

En mindre rolig kveld i går, og litt av hvert i dag

Det ble ikke rolig så veldig lenge. Du kunne jo lese her at jeg koste meg ute i sola i går, og sønnen min lagde middag. Dvs, han bestilte mat, sushi m.m.

 

Utpå kvelden måtte jeg en tur på butikken, og da oppdaget jeg at lommebokveska mi var borte. Jeg begynte å lete, men fant den ikke noe sted. Ringte butikker jeg hadde vært innom både fredag og lørdag, og til slutt dro jeg ned til Coop Extra der jeg var innom lørdag. Men nei, ingen hadde sett den, men jeg fikk handla fordi jeg har coopay på tlf.

 

Jeg lette videre, i bilen, under setene, bak inni, under osv.  I huset lette jeg overalt på rommet, i stua, under sofaene, i kjøleskapet m.m.  Gutta hjalp meg også å lete, og det skulle ikke være mulig å overse den, for den er stor nok.

Heldigvis fikk jeg sove til slutt, men mye våken i natt. Og midt på nattan slo det meg…søpla, har jeg kastet den?  Klarte å sovne igjen, og utpå formiddagen, etter å ha ringt enda en butikk, og politiet som anbefalte meg å sperre kortene.  Ville ikke gjøre det, for jeg så jo at ingen hadde brukt kortene, og ikke ringt meg heller. Førerkortet ligger jo også der..  Så kom jeg plutselig på søpla igjen.

Skyndte meg ut, og hva tror du jeg fant?

Denne 🙂  Den lå nederst, under en av de grønne posene, og hanken stakk litt opp.  Da kom jeg på, at når jeg skulle hente Malin lørdagskveld, tok jeg med og kastet søpla når jeg gikk til bilen. Da har jeg hatt denne i samme hånda, for jeg låste jo døra, og lukket opp lokket. Da måtte jeg ha en hånd fri..

Sånn ser ei letta og glad dame ut, trøtt og bustete, men veldig blid 😉

Måtte ut og handle i dag likevel, for jeg manglet noe til middagen jeg skulle lage senere.  Salt torsk med godt tilbehør..måtte jo ha salt for å få saltet torsken..

 

Så kjøpte jeg meg Repsils for den vonde halsen på Rema, og når jeg kom hjem skulle jeg lukke den opp, og fant dette:

Det har jeg aldri opplevd før, en eske som er åpnet og halvtom nesten..

Vel, jeg skulle hente Malin og Andreas for en tur på Burger King senere, så da tok vi turen innom Rema igjen også.  Kom til kassa og viste den fram, og han fikk store øyne han som satt der, og sier:

“Den ser jo ut som…det der må være min som jeg åpnet forrige uke på jobb”  Så vi konkluderte med at noen har ryddet og satt på plass esken, trodde sikkert den skulle ryddes på plass. 😀

 

Han ble litt flau, men beklaget og jeg fikk en ny, hel eske med meg hjem. Vi fikk jo en god latter både han, kunden ved siden av meg og jeg 😄

 

Det var koselig å være sammen med barnebarna mine i dag, og de ble med hjem etterpå for de skulle være med onkel Sven og Billy på båttur.

 

Først spiste vi middag, så dro hele gjengen, og jeg ble igjen alene.  Da var jeg snar til å rydde etter middagen, og fant senga en stund.  Var sliten og trøtt, så det var godt.

Ellers har jeg sitti her med pc’n og ikke gjort noe fornuftig. Ikke lest så mange blogger, men får stikke innom dere igjen snart.

Nyte sola-dagen! 🌞

Det sies at D vitamin er godt for kroppen, så i dag håver jeg inn ekstra dose med D vitamin 🌞

Til og med fått lest litt i boka mi. Evigheter siden jeg begynte på den, men regner med jeg får ro nok til å lese mer etterhvert nå.

Har lest og hørt en del andre bøker innimellom…

I går og i dag har jeg ikke gjort så mye fornuftig, og jeg føler meg fort lat da.

Men kroppen trenger virkelig å hvile kjenner jeg, så jeg tvinger meg selv til å roe ned.

Har gått litt i ett så langt, og det er vanskelig å ikke styre med husarbeid og mat e.l.

Men det er jo ikke jeg som styrer huset her, så jeg må først finne ut guttas planer. Så hjelper jeg til med det jeg kan.

Er jo vant til å lage middagen nesten hver dag, men nå er det 2 andre kokker til her, og jeg har ikke oversikt over deres middagsvaner m.m.

Lager middag innimellom når det passer for dem. Det går veldig bra, for disse gutta er enkle å være sammen med.

Vi kommuniserer godt, og de sier i fra om det er noe, og jeg sier at de må si ifra om jeg blander meg inn for mye 😁🙈

Noen mammaer,/svigermødre har en tendens til å gjøre det vet du 😄

Ellers kjenner jeg meg også rastløs, for jeg savner å ha orden i tinga mine, og bo et sted for meg sjøl.

Skal se flere leiligheter denne uka, og en av dem virker veldig fin. Gjenstår å se når jeg kommer dit ☺️

Alltid et døgns tenketid minst. Går ikke i baret på den måten en gang til 😁

Om jeg har hatt et par nededager nå, så er det nok mest pga at kroppen ikke er i slaget, og at jeg ikke orker så mye. …Ellers har jeg det bra ☺️