VM studio og helt Ramm

Er det bare jeg som reagerer på innslagene alpestreker med helt Ramm?

I dag synes jeg det gikk altfor langt. Jeg syns ikke noe av det som har vært av helt ramm de tidligere kveldene heller har vært hverken artig eller noe som hører hjemme under et VM-studio, og det skal vel ikke inneholde video av “artig” innslag som må ha aldersgrense? Hvor til og med statsministeren er med?

Eller er det bare jeg som er “prippen”?

Har du sett dette? Og har du eventuelt noen formening om dette?

#vmstudio #seefeldt #heltramm #ramm #dårligunderholdning

Livet mitt – kapittel 20

Nå er det en stund siden jeg har skrevet noen kapitler om livet mitt, og det er på tide å fortsette reisen.

I forrige kapittel 19 som dere kan lese HER, så hadde jeg litt tunge dager, og slik gikk livet mitt videre;

Som jeg skrev, så skulle jeg få reise tidligere til Norge. Jeg hadde kommet inn på både folkehøyskole og handelskole, så nå var det bare å finne ut hva jeg hadde mest lyst til å gjøre.

Jeg kom til Norge på våren i 1979, og fikk bo hos mine besteforeldre.  Når jeg ser det i ettertid, så synes jeg det er veldig godt gjort at de sa ja til å ha meg der. Ikke fordi jeg var så vanskelig, men det kan ikke ha vært lett å ha barnebarn boende hos seg i et helt år.

Den gangen var jeg for ung til å forstå hva de gjorde for meg, og det var et vanskelig år for meg. Mest fordi jeg var vant til å ha foreldre og søsken sammen med meg, og det ble veldig stille og rolig å bare være med mine besteforeldre. Den gangen hadde de ikke tv heller, så det var radioen som sto på, og jeg hadde en platespiller som ble flittig brukt. I tillegg til at jeg spilte gitar og sang mye selv.

Var visst litt støv på bildet i albumet ser jeg.  Her er jeg på juletrefest 18 år gammel. Følte meg så fin i ny drakt og nye sko. 😀

20180127_174820

 

Besteforeldrene mine var helt enestående mot meg dette året. ❤

Mormor og morfar nærmest meg. Og min oldemor fremst.

20180127_174413

Jeg valgte å gå på Handelskolen da jeg tenkte at det gjorde det lettere å få jobb etterpå. Og den lå på Mysen, kun en halvtimes togtur unna Rakkestad der jeg bodde sammen med mormor og morfar.

Trivdes ganske greit på skolen, og fant ut at språk, maskinskriving/stenografi var det jeg synes var artig.  Regnskap var jo også en del av dette, og der var jeg sånn midt på treet. Tall har aldri vært min store interesse, men jeg kom meg da igjennom.

Det var 3 år jeg skulle gå, men etter et år så valgte jeg å slutte og fikk meg jobb på kontor i stedet. Den gang var det jo ikke så vanskelig å få jobb uten mye utdannelse. Var ikke noe som het Bachelor og Mastergrad da, så vidt jeg vet 😉

I 1980 fylte jeg 18 år, og jeg husker fortsatt diskusjonen min morfar og jeg hadde, for han sa at jeg måtte være 20 før jeg var myndig, men akkurat året før, i 1979 ble det 18 års myndighetsalder, så vi hadde vel litt rett begge to. Artig bursdagsdiskusjon dette 😉

Myndig

Eldste søstra mi bodde også i nærheten for hun hadde bodd hos våre besteforeldre før meg, men bodde nå på hybel.  Hun hadde gått på Jordbrukskole det året jeg var i Paraguay, og hadde funnet seg en kjæreste der. Så hun var stort sett opptatt med jobb og kjæreste , men de hentet meg ofte i helgene så jeg kunne være sammen med dem.

20180127_173659a

Etter noen mnd flyttet jeg til søstra mi på hybelen hennes, og her fikk jeg besøk av venninna mi innimellom. Vår store lidenskap var hekling og strikking. 🙂

20180127_173732a

Jeg var ofte med søstra mi og kjæresten hennes, (etterhvert forloveden) til gården han bodde på. Der bodde også hans foreldre og søsken. Jeg ble etterhvert mye der, og jeg jobbet litt hos dem med matlaging sammen med mora hans.

Da gikk det som det kanskje måtte gå, broren fikk øya opp for meg, og han likte visst kakene og maten jeg lagde, og så det endte med at vi ble sammen dagen før søstra mi, og hans bror giftet seg Nyttårsaften 1980. 😮🙂

Dermed var det duket for nok et bryllup året etter i august 1981.

Så for foreldrene mine, som kom hjem fra Paraguay i oktober 1981 ble det et hektisk og sikkert kostbart år. 2 bryllup, og en konfirmasjon. 🙄🙂

Godt det ble delt med svigerfamilien med svigermor som kokke, og dermed lagde all maten selv. Men det får du nok høre mer om i neste kapittel 😀

Fortsettelse følger….

Om du ønsker å lese alle kapitlene om livet mitt, så kan du velge kategorier og den som heter “Livet mitt”.  Lenkene som ligger i de forskjellige kapitlene er jo lenket til min tidligere blogg på blogg.no, så de eksisterer ikke lenger.

 

#livetmitt #kapittel20 #livet #paraguay #norge #besteforeldre #handelskole

Hva jeg driver med?

Siden jeg ikke blogger mener du? 😉

Jo, det skal jeg fortelle deg. Jeg har jobbet 2 fulle dager, og det i resepsjonen på Miljødirektoratet. Så da har jeg ikke orket å blogge.

Jeg var litt spent på om jeg ville takle å sitte i resepsjonen igjen, etter 5 år siden sist på en slik type jobb.  Men etter å ha sett sentralbordet, så følte jeg meg “hjemme” og etter en times opplæring var det helt greit å sitte der alene og ta i mot telefoner.

Og med denne utsikten klager ikke jeg 😍

Du kan tro jeg ble glad for at hodet fungerte så bra, og at det føltes som jeg kom tilbake til jobben min. 🙂

Men da er det ikke pc’n det første jeg setter meg foran når jeg kommer hjem kan du skjønne 😉  I går ble det en liten trimtur ut, og trening hjemme etterpå. For når jeg sitter hele dagen, da må jeg virkelig bevege meg på ettermiddag/kveld.

I dag er det en del husarbeid å gjøre, så jeg stakk bare sånn kort innom her for å gi det et lite livstegn. Kommer sterkere tilbake!

Håper du har det bra. Ønsker deg en god tirsdagskveld med soloppgang fra i går da jeg ventet på bussen  🙂

20190225_065328

 

 

#jobb #fulldag #miljødirektoratet #resepsjon #hverdagen

Hjemme på Flatåsen

Ja, da er vi hjemme igjen etter flere dager i Huset i Gjengstøa .

Er sliten, så det blir bare en liten søndagskveld hilsen med et bilde fra hjemturen i dag. 🙂

20190224_170306

#søndag #kveld #helg #sliten #solstråler #naturbilder #foto

Stillheten har senket seg…

Her sitter jeg i sofaen og nyter stillheten som har senket seg. Ser på Voice og slapper av før sengetid .

Ungene er i seng,  bestefar forsvant også for han er ikke helt i form. Selv så måtte jeg bare roe ned litt før jeg finner senga om en stund.

Det har vært en fin dag med diverse gjøremål som du kan se her og flere bilder her.

Det smakte med ferske boller,

20190222_132005

…og pannekake og tomatsuppe til middag var også populært.

Men før middag fikk bestemor tatt seg en luftetur alene. Gjorde godt det også 🙂

Bestemor er ganske hårreisende etter et par dagers barnepass. Lurer på hvordan det blir etter 2 dager til 😂

 

Caisa har strikka og fingerhekla, og til slutt sydde bestemor sammen så det ble en fin lita veske. Gjett om jenta var stolt! 😃 Mangler bare å sy i en knapp for å lukke veska. Det skal vi gjøre i morra.

20190222_210737

 

#lørdag #barnebarn #vinterferie #gjengstøa #trøndelag #strikke #tur #gjøremål #rakekvist #felletrær

Da er dagen i full gang

Vi startet dagen rolig med litt film og kos under teppet på sofaen.

Det ble diverse gjøremål etter frokosten. Bestefar gikk ut og la ned trær, og etterhvert gikk Petter ut en liten tur. Han ble mest opptatt av ekornet som satt i huset sitt og spiste.

20190222_094423.jpg

Vi jentene bakte kanelboller. Det hadde ikke Petter lyst til. Caisa koste seg veldig  🙂 Og snart kan vi spise ferske boller til lunsj 😃

20190222_093428

 

#fredag #bake #kanelboller #trær #barnebarn #vinterferie #ekorn

Sengetid

Ingen sak når ungene ber om å få legge seg 😉🙂

Jeg skulle bare hente pysjamasene for å varme dem, og da var de ikke sene om å ta dem på seg og spurte om de kunne få legge seg.

De var slitne og trøtte, også hadde de IPad tid tilgode. Den er nemlig tilmålt for hele dagen, og da gjelder det å spare tid. 😃

Så her er det stille etter en fin dag sammen med disse to.

20190221_191636

Vi har tegna…

 

Lagd spå…

 

Strikka…

20190221_184741

 

Og spist god kveldsmat..

Her snakker Petter og bestefar om 1 tall, 0,er og hva det betyr å bruke dem m.m. 😃

20190221_182601

#barnebarn #strikke #strikking #spå #tegne #kveldsmat #vinterferie #hverdagen

Barnebarn

Da er vinterferien kommet midtveis for barnebarna, og i dag kom de til oss for å være noen dager mens mamma jobber.

Ettersom det silregner ute, har vi så langt kost oss med film på TV, og innekos.

20190221_120904

20190221_122531

Håper på bedre vær etterhvert så vi kan gå ut uten å bli så veldig våte 🙂

Bestefar følger med på ski samtidig.. 😉

20190221_121202

Bestemor strikker

20190221_122914

 

 

#barnebarn #vinterferie #film #ski #hverdagen #besteforeldre

Sommer?

Nei, er jo ikke det, men det var nesten så jeg måtte sjekke datoen når jeg sto og ventet på bussen for å dra til jobben i går.

For der sto det en mann med knebukser.

20190219_071549

Brre…det så kaldt ut, var jo bare 4-5° men jeg vet det er mange som er så varmblodige at det blir for varmt rett og slett med langbukser.

Bussen kom akkurat da jeg lurte meg til et bilde, så den lyste opp beina  😉

Kjenner du noen som går i knebukser på vinteren?

 

#knebukser #kaldt #vinter #sommer

Dedicat og dikt

Jeg tok en liten pause i husarbeidet, og da stakk jeg innom for å lese litt blogger. Den første som dukket opp var innlegget til Dedicat, Jan.

Han er så utrolig flink til å dikte, og i dag kom tårene hos meg når jeg leste diktene hans. Spesielt det siste diktet traff meg, og det var veldig spesielt.

Så spesielt at i dag må jeg gi deg også muligheten til å lese det hvis du ikke har vært innom han.

Her kan du finne diktene, og jeg anbefaler  Dedicat sin blogg på det varmeste!

 

#dedicat #jan #blogg #dikt