Litt treg til å blogge for tida, men det har sine årsaker
Vi holder på med litt forskjellig innimellom turer til lege på Øra. Vi får ikke gjort så mye ute pga alt det hvite “potetmelet” så veden må vente
Så da fant jeg ut at det passet bra i går å steke opp elgkjøttdeigen, og lage elgkarbonader.
Det ble 4,5 kg farse
Jeg lager de store, og alle på 100 gr, og steker i nok smør, så jeg får øst godt over kakene mens de stekes
Men de krymper jo så veldig, at det blir kjøttkaker i stedet. Så jeg passet på å trykke de flate mens de stekte, da holdt fasongen og str bedre etterhvert. Er noen år siden jeg lagde det.
Det ble 48 totalt, og dette ble middagen i går. Enkelt på brødskiva med majones under. Og de ble så saftige, og veldig god smak
Vil du ha oppskrifta kanskje?
Her kommer den:
700 gr elgkjøttdeig
1 løk (vi synes det blir litt mye løk, så når jeg husker det, så bruker jeg en halv løk)
1,5 ts salt
0,5 ts pepper
Så har jeg i tillegg ca 1 ts kjøtt og grillkrydder utenom oppskrifta. Velg selv
1-2 egg
2 dl helmelk eller fløte. Jeg tok litt av begge
1 ss potetmel
Blander alt i en foodprossessor, og lar det stå minst 2 timer før steking. Gjerne over natten
Til slutt når kakene er helt kalde, vakumerer jeg, og har dem i fryseren. Godt å finne for enkle middager. På brødskiva, eller med poteter, grønnsaker, og en goood saus
Oppskriften er notert, og får jeg tak i elgkjøttdeig så skal jeg jammen prøve meg på det. Er ikke veldig begeistret for elgkjøtt, men i karbonadeform syntes jeg det er godt. Ha en fortsatt fin torsdag, klems
Det er nok en vanesak, men vi foretrekker elg fremfor oksekjøtt e.l. Blir ikke “tung” i magen av elg

mmm ,vi spiste middag ute i dag og jeg bestilte elgkarbonade ,elsker det
Det er veldig godt!
Wow, flinkis! Disse ser jo skikkelig gode ut! Jeg er ikke så glad i elgkjøtt, men det kommer nok litt an på tilbehøret også
Disse hadde du ikke smakt var elg.
Jeg er jo vant til elgkjøtt ettersom eksen var jeger, så det går nok mye på hva man er vant til tenker jeg. Og ja, det kommer mye an på tilbehøret, men mest på hvordan kjøttet tilberedes 
Det smaker kanskje ikke like mye av elgkjøttkaker som av selve kjøttet?
Nei, det gjør ikke det. Svigerfar likte ikke elg, men han merket ikke at det var elg når han spiste disse
Jeg må finne elgen først:)
Jeg tror ikke jeg hadde smakt elg karbonader før:)
Vi fant elgjegere som selger elg vi
De ser jo helt nyyydelige ut! Takk for oppskrift! Her har det bare vært laga “vanlige kjøttkaker” før, men elgkjøtt liker jeg godt, så….
klem
Da er det bare å lage om du får kjøpt deg litt elg
God fredagsklem 
Så herlig. Jeg skulle ha gjort det der jeg også. Men det får bli over påske. Kos deg med maten. Klemsiklem:)
Tusen takk. Ja, nå er det påskefri
Nyt dagene! Klem 