Kan vi selv snu negative tanker?

Det tror jeg, og det har jeg opplevd selv mange ganger.   For meg har det vært en treningssak.  Fra før å ofte tenkt at jeg er håpløs, negative ting skjer alltid meg, og typisk meg osv…
Veldig ofte som ung, så var det mer normalt at det regnet når jeg skulle være med på noe, enn at det ikke gjorde det.  Så jeg begynte å si typisk meg. Når jeg skal noe, så regner det, eller jeg får mensen. Eller andre ting skjer som gjør at det blir vanskelig, håpløst, og slitsomt.
Så en dag etter å ha opplevd dette i mange år, så hørte jeg mora mi si, “nei, det er typisk Heidi det.” Om akkurat dette.
Og da kjente jeg:  NEI!  Det er ikke typisk meg.  Det SKAL IKKE være typisk meg lenger.
Og vet du, etter den dagen, så ble dette ikke typisk meg lenger.  Jeg begynte heller å si:
“Når jeg skal gjøre dette blir det sol, ihvertfall ikke regn.  Jeg får mensen når jeg er tilbake, eller så må jeg bare takle dette  om det skjer.”  Er jo normalt det også. Klart det regner noen ganger når jeg skal noe, men det er ikke typisk at det skjer meg lenger.
Det er dette ordet: Typisk, jeg kjenner jeg ikke vil si lenger. For da blir det ikke ting som skjer meg hele tiden, eller bare meg.
Jeg jobber for å snu mannen min på dette også.  Han har også en tendens til å si, typisk at det skjer, eller kommer til å skje.
Da sier jeg:  Nei, det skjer ikke. Det vil gå veldig bra, og om det striregner når vi nærmer oss Huset, så sier mannen min, at å typisk at det skal regne når vi skal pakke ut av bilen.
Da svarer jeg:  Det kommer til å bli opphold da. Og vet du, det blir faktisk opphold
Nå sier du sikkert.  Det der er jo bare tull.  Ja, kanskje det, men det er rart hvor ofte det blir slik jeg sier, enten det er negativt, eller positivt.  Så jeg har slutta å snakke ned meg selv, eller ting som skjer/kommer til å skje.
Det vil si at jeg oftere tenker positivt når vi/jeg skal gjøre noe, i stedet for negativ.  For det første har jeg det mye bedre når jeg gjør det, for da bekymrer jeg meg ikke.
Det samme skjedde når vi skulle selge leiligheten: Tenk om det går under takst!  Ja, men tenk om det går over? Er det ikke mer spennende å tenke på den siste tanken? Det syntes jeg, og jammen meg gikk den over takst 😉
Fant dette på nettet:
Strategier for å snu negative ting til positive
 1. Revitaliser dine tanker. Tenk deg at du har skrevet til din beste venn. …
 2. Vend om på virkeligheten. …
 3. Når du står overfor negative ting, ha alltid et positivt svar. …
 4. Praktiser mindfulness! …
 5. Elsk deg selv og skjem bort deg selv.

Fem strategier for å snu negative ting til positive

Å få et mer positivt perspektiv hjelper deg å se ting fra en annen vinkel. I tillegg kan du lære å balansere ting som overvelder deg i en ny situasjon.

1. Revitaliser dine tanker

Tenk deg at du har skrevet til din beste venn. Og du vet at meldingen er lest, men du får ingen reaksjon. Umiddelbart vil spørsmål som om de er sure på deg dukke opp i tankene dine. Du tror kanskje at du har sagt noe som kunne få dem til å føle seg dårlige …

Det som skjer i dette øyeblikket er en feil. Kanskje ikke noe av det som du er sikker på at skjer med deg, faktisk skjer. Din venn kan være opptatt. Kanskje døde batteriet akkurat da de så meldingen din. Og tusen andre ting kunne ha skjedd.

Så ikke ta tankene dine som en absolutt sannhet. Dette er fordi de er svært påvirket av tankene som er overveldende i øyeblikket. Hva tror du skjer? Spør deg selv om dette virkelig er logisk, og du vil se.

 

 

2. Vend om på virkeligheten

En interessant og morsom teknikk for å snu negative ting til positive er å reversere hva som skjer med deg. Hvis du for eksempel har startet dagen med å si “jeg føler meg elendig”, endrer du dette ved å si “jeg har det bra”, men du må tro på det.

Gjenta det så mye du trenger til du internaliserer det. Og du vil innse at du virkelig ikke føler deg dårlig! I virkeligheten har du evnen til å endre måten du ser og opplever ting på.

3. Når du står overfor negative ting, ha alltid et positivt svar

Du kan ikke kontrollere hva som skjer med deg. Det kan være at du i morgen får sparken, at du kan ikke betale husleia eller din partner forlater deg. Det verste du kan gjøre er imidlertid å klage til deg selv, drukne deg selv i en offerrolle, og mate denne negativiteten som omgir deg. Ved å gjøre dette gjør du den mye sterkere.

Hvordan kan du forhindre dette? Ved å reagere på dårlige situasjoner med positivitet. For eksempel, når du står overfor muligheten for å få sparken, kan du si “dette er en mulighet til å finne en annen jobb som vil hjelpe meg å vokse”. Eller når du står overfor et brudd, kan du si “nå kan jeg dedikere mer tid til meg selv og oppdage hva jeg egentlig vil ha fra et forhold”.

 

4. Praktiser mindfulness!

Mindfulness hjelper deg å være mye mer positiv. Dette skyldes at en av egenskapene er å fokusere på nåtiden. Med andre ord, du slutter å leve i fortiden eller bekymre deg for fremtiden. Det er alt du trenger å gjøre!

Med mindfulness lærer du å se tankene dine uten å dømme dem. Du vil se det beste i ting og det gode som situasjoner kan ha. Mange er betinget av det de føler. Og dette hindrer dem i å se fra bestemte situasjoner som de er en del av.

 

 

5. Elsk deg selv og skjem bort deg selv

 

Vi kan ikke fullføre disse strategiene for å snu negative ting til positive uten å nevne hvor viktig det er å elske og skjemme bort deg selv. Hvis du ikke gjør dette, er det nesten umulig å se den positive siden av ting som skjer med deg.

Folk har en tendens til å tolke noe som bra eller dårlig basert på hvordan andre mennesker godkjenner eller misbilliger deres oppførsel. De legger også sitt velvære i hendene på andre. Du må lære å prioritere deg selv. Du må gi deg den verdien du fortjener uten at noen må si det. Og du bør elske deg selv uten at noen kommer for å erklære hvor mye de elsker deg.

Dette er øyeblikket å ta livets tøyler og oppdage at å være negativ bare er et spørsmål om perspektiv. Hva om du ikke alltid tenkte at å gjøre en feil var en katastrofe? Hva om du skjønte at etterpå betydde det en mulighet? Ikke bli offeret eller lid forgjeves.

Livet er mye enklere enn du tror. Det er bare at noen ganger styres tankene dine av følelsene du bestemte deg for at var dårlige. Og de blir hindringene som beseirer deg.

 

 

 

Et langt innlegg, men det er veldig viktig akkurat dette.  Hva vi tenker om oss selv, og ting som skjer/ikke skjer.   Jeg tror på mye, og hvorfor det er slik, det vet jeg ikke, men for meg har det vært så konkret at det har snudd, når jeg har snudd tanker og hva jeg sier, så noe er det tror jeg. 🙂

Det kommer også an på hva det er selvfølgelig. Jeg snakker ikke her om psykiske ting, som trenger mer enn bare å snu tankene, men tror det hjelper på en del der også, men der må vi ofte få hjelp av profesjonelle. Og det er lurt å ta i mot den hjelpen! <3

 

Ikke så flink på å meditere, men å finne en ro på denne, eller andre måter, tror jeg også er veldig viktig!

 

Har du opplevd dette selv?

 

Du er det du tenker! – FØR og Nå

10 kommentarer
  1. Veldig viktige tankemønster du tar opp. Som deg var også jeg slik da jeg var yngre, tanken om så klart måtte dette skje neg… Takket være et kobbel av alvorlige hendelser og utfordringer, så måtte jeg til å snu tankemønsteret. Det ble bare verre om man tenkte slik. Etter hvert har jeg opparbeidd meg en mye lettere evne til å se det positive-, og mener faktisk at jeg er heldig, grunnleggende heldig. Til tross for at livet skjer. Akkurat nå har jeg havnet en slik prosess med rimelige store utfordtinger, som sannelig krever full fokus for ikke å gå ned i et svart hull. Men-, prøver å tenke at om det verste skjer nå, så kan det bli bra det også. Likevel ikke bare lett akkurat nå, he, he :). <3

   1. Det er godt at vi har klart å snu tankegangen, men ikke alltid like lett når det sorte hullet/den sorte søppelsekker som jeg pleier å si, prøver å ta overhånd. Jeg har lært meg å tenke, og minnet meg selv ofte på det, at det går over, eller så må jeg bare gjennom det før ting blir bedre, eller endret.
    Tror det er viktig å endre fokus for ens egen skyld. Håper du klarer å holde fokus, og at det går bra! Gode klemmer til deg 🥰❤

  2. Jeg er sååååå enig, at du aner ikke..for jeg har selv snudd totalt på tankemønsteret etter at jeg ble godt voksen. Fokuserer man på et positivt utfall, blir det et positivt utfall..og om det ikke bestandig blir nøyaktig slik man har sett det for seg, så er den positive holdningen med på å gjøre ting bedre likevel =)
   Selvfølgelig har vi alle dager der man ikke klarer å hente seg like mye inn når det negative har lyst til å trenge seg frem – men min filosofi er at man tiltrekker seg det man fokuserer på – og klarer man bare å lure frem en liten, positiv tanke, er det som regel nok til å forandre hele settinga. =)
   Ha en flottersfin kveld <3 Klemz

   1. Tusen takk! Ja, det er så viktig, det å klare å tenke noe positivt oppi det som skjer, uansett. Men nei, ikke alltid enkelt, men jeg vet jeg har et valg, og det er bare jeg som kan endre det jeg tenker.
    Og ofte så har det jeg trodde var negativt, vist seg å være til der bedre for meg allikevel. Vi ser ikke alltid helheten selv ☺
    Så godt å lese at du også har klart å snu tanker, og ting i livet ditt. Og det går jo lettere for hver gang. Øvelse gjør mester også når det gjelder dette 🥰 Ha en fin kveld du også. Klem ❤

  3. Yes, tankens kraft er vidunderlig, spesielt når den blir brukt riktig og positivt. Jeg har klart å snu mitt tankesett etter mange mange år med angst, det går over av seg selv tenkte jeg,men nei, det måtte en riktig innstilling til for å få det verste under kontroll. Men, JEG klarte det og nå er jeg kjempeflink (om jeg kan si det om meg selv) til å snu negative tanker til noe positivt.

   Så klart går det ikke hver eneste gang, men stort sett ❤

   Klem

   1. Så bra at du har klart å snu det. Tror det ligger mye der, og at noen ganger må vi få hjelp til å snu både tanker og situasjon. Veldig glad på dine vegne! 🥰 God klem ❤

   1. Så bra! Ja, det går å snu, og det er godt å minne hverandre på dette. Det gjør det lettere på tunge dager synes jeg. Ikke alltid jeg klarer det da ☺ Klem til deg ❤

  4. Så sant og det må jobbes med for å få det til. Det er godt å tenke positivt. Alle har vi vel dager med negative tanker, men det går an å snu tankesettet og få en bedre dag ja. Nyt dagen der oppe. Klemsiklem 🙂

  Legg igjen en kommentar

  Obligatoriske felt er merket med *

  Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
  Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
  Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg